تلاش سهراب گیلانی نماینده شوشتر وگتوند برای حل بحران ملی سد گتوند

تلاش سهراب گیلانی نماینده شوشتر وگتوند برای حل بحران ملی سد گتوند این بار در جلسه رای اعتماد /چه کسی تصمیم گرفت، اشکال بزرگ و اساسی سد گتوند را با یک طرح عجیب رفع کند و با این تصمیم، فاجعه آفرید؟ ماجرای ساخت سد گتوند و چالش کوه های نمکی بنام گچساران شاید یکی از
تلاش سهراب گیلانی نماینده شوشتر وگتوند برای حل بحران ملی سد گتوند این بار در جلسه رای اعتماد /چه کسی تصمیم گرفت، اشکال بزرگ و اساسی سد گتوند را با یک طرح عجیب رفع کند و با این تصمیم، فاجعه آفرید؟
ماجرای ساخت سد گتوند و چالش کوه های نمکی بنام گچساران شاید یکی از نامآشناترین تاثیرات سدسازی در سالهای اخیر باشد. پروژهای که هدف از آن تولید انرژی برق آبی به میزان ۴.۵۰۰ گیگاوات در سال عنوان شد اما به واسطه تماس باکوه نمکی عملاً با مشکلات جدی مواجه شد. متاسفانه اتخاذ تدابیری نظیر ساخت دیوار حائل موسوم به تپه رسی نیز نتوانست مانع انحلال نمک شود، گزارشها حاکی است که میزان نمک حل شده در پایینترین عمق دریاچه پشت سد اکنون به رقمی نزدیک به ۳۰۰ گرم در هر لیتر رسیده. این معضلی است که نهتنها اکوسیستم و زمینهای زراعی پاییندست را متاثر میسازد بلکه حتی میتواند برای توربینهای سد نیز بشدت مشکلآفرین باشد.
پیگیری مستمر و دامنه دار نماینده مردم شریف شوشتر و گتوند در خصوص بحران کوه نمک پشت سد گتوند در نطق میان دستور مجلس ، مکاتبات متعدد و دو جلسه مستقیم ایشان با وزیر محترم نیرو و لاجرم امضای استیضاح وزیر سابق نیرو مهندس چیت چیان از سوی سهراب گیلانی ، این بارایشان در جلسه رای اعتماد به حبیب الله بی طرف گزینه معرفی شده به مجلس برای وزارت نیرو در حال انجام است.که متن آن بشرح زیر تقدیم نموده.
حبیب الله بی طرف در گفتوگو با خبرگزاری مجلس در خصوص مشکلات سد گتوند میگوید: «آب گیری زود هنگام پیش از تکمیل اجرای طرح پتوی رسی، علت وضعیت کنونی است.»
میافزاید: «مشاورین برای کنترل محدوده نمکی ۲ راهکار نیز برای جداسازی این گنبد نمکی از مخزن و اجرای پتوی رسی ارائه کرده بودند و با مقایسه این دو روش علمی برای کنترل نمک در دریاچه، روش دوم به تصویب کارشناسان و مدیریت منابع آب دولت دهم و نهم قرار گرفت. روش مذکور می توانست کارآمد باشد، ولی متأسفانه پیش از آنکه کامل اجرا شود با تصمیم سیاسی سد آب گیری شد.
این در حالی بود که از دو سال پیش اعتراضهای رسانهای و کارشناسی مبنی بر وجودکوه های نمک در مخزن سد، موجب ایجاد تردید در بهرهبرداری از آن شده بود. این مساله موجب میشد آب شیرین کارون پس از تجمع در پشت سد، به صورت آب شور از سد خارج شود.
سهراب گیلانی عصر دیروز با انتشار بیانیه ای قوی نسبت به خطرات زیست محیطی سد گتوند علیا در خوزستان هشدار داد .
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰