کد خبر : 4713
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۸:۱۶

مدیریت جامع سرزمین، اصولی ترین راه پیشگیری از تخریب طبیعت

مدیریت جامع سرزمین، اصولی ترین راه پیشگیری از تخریب طبیعت

باید تلاش شود تا در کنار اجرای طرح ملی مهار کانون های گرد و غبار، امکانات زیربنایی نیز در منطقه فربه گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان به دستور رییس جمهور، وزیر جهادکشاورزی و ریاست سازمان محیط زیست به منظور بررسی روند اجرای طرح ملی مهار کانون های بحرانی گرد و

باید تلاش شود تا در کنار اجرای طرح ملی مهار کانون های گرد و غبار، امکانات زیربنایی نیز در منطقه فربه گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان به دستور رییس جمهور، وزیر جهادکشاورزی و ریاست سازمان محیط زیست به منظور بررسی روند اجرای طرح ملی مهار کانون های بحرانی گرد و غبار شامگاه دوشنبه دوم بهمن ماه وارد اهواز شدند.
احمد مطیعی مدیر کل منابع طبیعی خوزستان در حاشیه این بازدید درباره مسئله ریزگردها گفت ؛ علت اصلی پدیده ریزگرد از دست رفتن رطوبت خاک است ولی فعالیت های انسانی این پدیده را تشدید کرده است. متاسفانه ما هیچگاه از جفای بر طبیعت درس نگرفته ایم و پرشتاب تر از گذشته به تخریب منابع طبیعی مشغولیم.اجرای طرح های بدون مطالعه زیست محیطی و بخشی نگری در سال های اخیر موجد این شرایط میباشند.
مطیعی گفت ؛ خوشبختانه و به دستور استاندار محترم شورای راهبردی مدیریت جامع سرزمین در استان تشکیل گردیده که وظیفه اصلی آن جلوگیری از اقدامات جزیره ای و بدون توجیه زیست محیطی در اجرای پروژه های عمرانی است.

مجری بخش بیولوژیک طرح مهار کانون های داخلی گفت؛ مسایل طبیعی و مسایل اجتماعی در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگرند، همانگونه که بارندگی باعث ایجاد حس امنیت و رضایت عمومی در جامعه میگردد، خشکسالی ها و بحران های زیست محیطی نیز باعث ایجاد تنش های اجتماعی میگردند. و از آنجا که در اجرای پروژه ها اولویت با مردم است و از طرفی در پذیرش اقدامات ما، میزان رضایت مندی مردم بسیار اهمیت دارد، بنابراین باید تلاش شود تا در کنار اجرای طرح ملی مهار کانون های گرد و غبار، امکانات زیربنایی نیز در منطقه فراهم آید تا انگیزه زندگی در میان روستاییان منطقه تقویت شده و از مهاجرت آنان ممانعت به عمل آید. و این مسئله زمانی اجرایی میگردد که دستگاه ها به انجام مسئولیت های اجتماعی خود متعهد باشند.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان ، با بیان اینکه خوزستان ۷ کانون اصلی ریزگرد دارد، گفت: بزرگترین این کانون ها در جنوب شرق اهواز به مساحت تقریباً ۳۰۰ هزار هکتار می باشد .

احمد مطیعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان ، علت اصلی ایجاد ریزگردهای محلی را کاهش رطوبت و از بین رفتن پوشش گیاهی این مناطق دانست .

مطیعی گفت: ۱۱۳ هزار هکتار در شرایط بحرانی قرار دارد که ما طی برنامه ای مقرر کردیم ۴۵ هزار هکتار آن را با اولویت در زمینه احیای پوشش گیاهی اقدام کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: اولویت اول ما احیاء پوشش گیاهی منطقه است. اگر طبیعت استعداد داشته باشد با کمک اندک می توان این پوشش را احیاء کرد اما در غیر این صورت مجبوریم مداخله مستقیم داشته باشیم.

وی توضیح داد: امسال ما ۱۲ هزار هکتار را که زمین آن استعداد بازگشت دارد ، غرق چرا کردیم تا نسبت به احیاء پوشش گیاهی اقدام کنیم.

همچنین ایشان ابراز داشت : حضور ما برای احیاء پوشش گیاهی ۳ ساله است و پس از ۳ سال آبیاری و مراقبت، اراضی می توانند به صورت طبیعی به رشد خود ادامه دهند.

ایشان در پایان خاطرنشان کرد : برنامه دولت این است که در یک دوره ۵ ساله ۳۵۰ هزار هکتار از کانون های ریزگرد را تثبیت کند

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.